Ο ΑΛΛΟΤΕ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΤΟΥ Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ» ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
«ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ»
Είναι κάποιες φορές που η πορεία του δύσκολου κι αδυσώπητου αγώνα που ονομάζουμε «ζωή» σε κάνει να υπερβείς τον εαυτό σου, να εκτοπίσεις τα κάθε είδους συναισθήματα και να αφήσεις την πένα να τρέξει στο χαρτί … Να ξεβράσει αυτά που πρέπει να πεις τη συγκεκριμένη στιγμή και να «καταπιείς» εκείνα τα οποία έχεις ζήσει από την παιδική σου ηλικία με τον αδελφικό σου φίλο. Κάπως έτσι είναι τούτη τη στιγμή η όλη κατάσταση μετά τον κεραυνό «εν αιθρία» που έπεσε όχι μόνο στην πόλη μας αλλά σ΄ όλο το εύρος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και τούτο γιατί ένας Λαμιώτης στην καταγωγή αλλά από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς όλων των εποχών δεν υπάρχει πια! Το νήμα της ζωής του κόπηκε την Τρίτη το βράδυ είκοσι μέτρα μακριά από το σπίτι της κόρης του κι ενώ οδηγούσε την αγαπημένη του μηχανή. Κάποια στιγμή δεν ένιωσε καλά, τα σύννεφα πλησίασαν στα μάτια του, αυτά άνοιξαν διάπλατα, οι ζωικές δυνάμεις χάθηκαν και βρέθηκε στο δρόμο. Η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπάει, παρά τη δύναμη των χειροκροτημάτων που είχε μαζέψει από τα γήπεδα τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού στα όσα χρόνια αγωνίζονταν. Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ κείτονταν νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κ.Α.Τ. όπου απλά οι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Λίγο πριν, είχε παίξει το τελευταίο παιχνίδι της ζωής του σε γήπεδο 5Χ5, είχε χαρεί εκείνο που είχε και ως επάγγελμα και ως ευτυχία!
΄Ημουν στο σχολείο κι έκανα μάθημα όταν το κινητό μου χτύπησε. Το άκουσα γιατί το είχα αφήσει δίπλα στο γραφείο μου. Αυτό όμως συνέχιζε να καλεί δαιμονισμένα! Μα ο ήχος μου φάνηκε ότι δεν ήταν σαν και πρώτα. ΄Ηταν κάπως αλλιώτικος, ήταν εντελώς αλλιώτικος! Από περιέργεια και συνάμα ανησυχία πηγαίνω και το σηκώνω. Από την άλλη άκρη ο φίλος μου ο «Τζίμης» μου αναγγέλει το δυσάρεστο νέο. «Δημήτρη, το φιλαράκι σου ο Αλέκος δεν υπάρχει πια! Χθες το βράδυ …» δεν κάθισα να ακούσω τη συνέχεια. Μετά το αρχικό «σοκ» ξέσπασα! Ξέσπασα για τον καλύτερό μου φίλο, τον παλιό μου συμμαθητή και συναθλητή, ξέσπασα για το παλικάρι που ενώ έζησε σε «παλάτια» και «σαλόνια», ποτέ δε φάνηκε υπερόπτης, ποτέ δεν ξέφυγε από τη ρώτα του ευγενέστατου χαρακτήρα του. Ξέσπασα για τον παιδικό μου φίλο που τουλάχιστον μια φορά την ημέρα θα τον ή θα με έπαιρνε τηλέφωνο για να μάθουμε νέα μας. Ποτέ μα ποτέ δε σταμάτησε να ενδιαφέρεται για την πόλη του και για την ομάδα από την οποία αναδείχθηκε κι έγινε μεγάλος και τρανός. Ποτέ δεν έπαψε να προβληματίζεται για τα κάθε είδους εμπόδια της τοπικής μας προόδου, ποτέ δε χόρταινε την ιδιαίτερη Πατρίδα του. Γι΄ αυτό άλλωστε τουλάχιστον μια φορά στις 15 ημέρες ήταν εδώ στην πόλη μας, κοντά στους φίλους του, κοντά στους συγγενείς του, κοντά στους άλλοτε συναθλητές του παρά το γεγονός ότι κατοικούσε οικογενειακώς κι εργάζονταν στην Αθήνα!
1976-77, Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ». Πάνω αριστερά: Μπούκαλης (προπονητής), Πίρτσος, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Τζανετάκος, Στέφος, Τσαμπάκαλος, Ρούσσης. Κάτω: Λέντας Σ.Κ., Κοντέλας, Κουτάς, Ζαχαρόπουλος, Μάρκου.
Ο Αλέκος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1954 στη Λαμία. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, όπου και το πατρικό του σπίτι και κατόπιν στο Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων της πόλης μας. Το 1967 εντάσσεται στα «τσικό» του Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ» και κατόπιν στην εφηβική ομάδα. Το 1971 ο προπονητής κ. Ανδρέας Σταματιάδης τον προωθεί στην ανδρική ομάδα στην οποία αποτελί βασικό στέλεχος από το επόμενο έτος. Το καλοκαίρι του 1977 μεταγράφεται στον Π.Α.Σ. «ΓΙΑΝΝΙΝΑ» έναντι του ποσού του 1.500.000 δραχμών, ενώ ο ίδιος παρόλο ότι πρέπει να πάρει από αυτά 300.000 δρχ. δεν τα λαμβάνει ποτέ! Στη νέα του ομάδα μεγαλουργεί από τη θέση του στόπερ. Πολύ γράγορα γίνεται ο αρχηγός της πραγματοποιώντας συγκλονιστικές εμφανίσεις. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα το 1980 οι αθλητικογράφοι μετά από σχετική ψηφοφορία να τον ανακηρύξουν κορυφαίο αμυντικό της χώρας!!! Το 1982 μεταγράφεται στον «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» ΑΘΗΝΩΝ διαμέσου Π.Α.Ο. με τα χρώματα του οποίου αναδεικνύεται ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του όλων των εποχών. Το Δεκέμβριο του 1986 αφήνει τη Ριζούπολη και μετακομίζει στον «ΑΧΑΡΝΑΪΚΟ» στον οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του μέχρι το 1988. Από το σύλλογο του Μενιδίου μεταγράφεται στην Ε.Α.Ρ. και το επόμενο έτος στον «ΑΣΤΕΡΑ» ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ όπου είναι συγχρόνως παίκτης-προπονητής. Το Μάιο του 1991 κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια αφήνοντας πίσω του μια εκπληκτική καριέρα, ακολουθώντας την προπονητική οδό όπου κι εκεί γνωρίζει χαρακτηριστικές επιτυχίες.

Ο αείμνηστος ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ με τη φανέλα του Π.Α.Σ. «ΓΙΑΝΝΙΝΑ».
Το όνομά του γράφτηκε με χρυσά ανεξίτηλα γράμματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας 260 συμμετοχές στην Α΄ Εθνική κατηγορία και 192 στη Β΄ Εθνική.
Θεωρείται κι είναι φυσικά ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών που ανέδειξε το φθιωτικό ποδόσφαιρο κι ο οποίος με τα επιτεύγματά του έκανε τους Λαμιώτες να νιώθουν υπερήφανοι.
Φίλε, αδελφέ, Αλέκο! ΄Ολοι εμείς οι φίλοι σου δεν πρόκειται ποτέ να σε ξεχάσουμε γιατί αυτά τα οποία μας έδωσες όλα τα χρόνια της ζωής μας είναι κυριολεκτικά ανεκτίμητα. ΄Οσο θα ζούμε δεν πρόκειται ποτέ να σε ξεχάσουμε αφού η λήθη ακουμπώντας στην καλοσύνη σου και την ευγένειά σου εξανεμίζεται. Από τα βάθη της καρδιάς μας ευχόμαστε η Μνήμη Σου να είναι Αιώνια και καθημερινά θα παρακαλούμε τον Πανάγαθο όπως δίνει δύναμη και κουράγιο στη σύζυγό σου Ρούλη και τις κόρες σου Ξένια και Γιούλη ώστε να είναι πάντα καλά και να σε θυμούνται.
Καλό ταξίδι, αδελφέ μου …!
1983-84, «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΑΘΗΝΩΝ. Πάνω αριστερά: Τζιβόγλου, Προκόβας, Παντελίδης, Κούκλα, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. Κάτω: Δάρρας, Μαγγιώρος, Μαυρομμάτης, Γεωργάρας, Χατζής, Βρεττός.

Το Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Π. στον τότε πρωθυπουργό. Διακρίνονται από αριστερά οι: Αντωνιάδης, Λιβαθηνός, Καμάρας, Ανδρέας Παπανδρέου (Πρωθυπουργός), Λαλιώτης (Υφυπουργός Αθλητισμού), Μάλλιαρης, Παπαγεωργίου, Ζαχαρόπουλος.

Α.Σ. «ΓΙΑΝΝΙΝΑ». Πάνω αριστερά: Παπαχρήστου, Σοφιάς, Παπαγεωργίου, Παπαγγέλης, Ράντισιτς, Παπάζογλου. Κάτω: Διαμαντόπουλος, Μοντέζ, Κοντογεωργάκης, Αλεξάκης, Λιάκος.

1977-78, Π.Α.Σ. «ΓΙΑΝΝΙΝΑ». Ο θρυλικός «΄Αγιαξ της Ηπείρου». Πάνω αριστερά: Παπαχρήστου, Παπάζογλου, Λίσα, Παπαγεωργίου, Αλεξάκης, Μπρεντάνος. Κάτω: Κοντογεωργάκης, Μοντέζ, Εσπινόζα, Γκλασμάνης, Λιάκος.

Ο Αλέκος Παπαγεωργίου με τη φανέλα του «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» ΑΘΗΝΩΝ.

Πέρυσι (2009) στο ΔΑΚ της πόλης μας. Από αριστερά διακρίνονται οι Ηλίας Ράμμος, Αλέκος Παπαγεωργίου, Κώστας Αλπόγλου, Δημήτρης Αμούντζιας.
Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 28 Ιούνιος 2010 22:37)